Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Hoe dragen onze medewerkers die waarden uit? Inge De Doncker, hoofdverpleegkundige endoscopie, vertelt over de fijne samenwerking met haar team op de endoscopie-eenheid. 

“Op de endoscopie-eenheid is elke dag anders. Je weet vooraf nooit hoe de dag zal verlopen, je moet kunnen improviseren en oplossingen bedenken. Uitdagingen waar ik van hou! Ik heb het geluk om te kunnen samenwerken met een fijn team: de artsen van gastro-enterologie, pneumologie en heel gemotiveerde verpleegkundigen.

We kunnen altijd op elkaar vertrouwen. Toen onlangs een aantal collega’s ziek bleken, ging de rest van het team spontaan samenzitten om te bekijken wie wanneer kon inspringen. Hartverwarmend! Tegelijkertijd weten ze dat ze altijd bij mij terechtkunnen als het niet lukt. Ik ben hun aanspreekpunt en zal proberen om tegemoet te komen aan ieders belangen, zowel die van verpleegkundigen als artsen. Op die manier creëer je rust en kan je je dienst verder laten groeien.

Wat er nodig is voor een goede samenwerking? Openheid. Ik probeer altijd heel open te communiceren. En verder zal ik – waar ik kan – problemen met twee handen aanpakken. Zo ervaren mensen dat er iets wordt gedaan met hun verzuchtingen. Ook heel belangrijk.”

Aan de slag in het team van Inge?

Er is momenteel een openstaande vacature voor een verpleegkundige endoscopie-eenheid