Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Hoe dragen onze medewerkers die waarden uit? Dr. Katrien Vanwambeke, radiologe, licht toe hoe kwaliteit verder gaat dan alleen topapparatuur. 

“Ik werk al meer dan 25 jaar als radiologe, ooit gestart in Duffel en nu blij met het nieuwe ziekenhuis. Kwaliteit is de rode draad door de processen op onze dienst. We beschikken over hoogkwalitatieve apparatuur en vernieuwen die regelmatig. Maar kwaliteit gaat verder dan dat. Ik meen oprecht dat op onze dienst de zorg voor de patiënten kwalitatief is, ook al zijn de contacten soms van korte duur en is er een vlotte doorstroming. Patiënten mogen rekenen op de goede technische uitvoering van de onderzoeken en worden emotioneel goed opgevangen. We werken efficiënt, maar toch is er tijd voor een woordje uitleg, een luisterend oor of een troostend gebaar want soms wordt op radiologie voor het eerst kanker vastgesteld …

Kwaliteit zie je ook in ons team. Het is vanzelfsprekend dat we ons regelmatig bijscholen. Ook de verpleegkundigen worden nauw betrokken bij opleidingen en een deel van hen is technisch hooggeschoold. Niet alleen hun opleiding is van belang, ook hun persoonlijke skills bepalen of ze terechtkomen op RX, echo, MR of CT-scan. De juiste persoon op de juiste plaats, ook dat is zorgen voor kwaliteit. En tot slot: je kan pas kwalitatief werken als je ook goed kan samenwerken. Ook op dat vlak scoort ons team schitterend! De werkdruk ligt hoog, maar zelfs de vele urgenties die ertussen komen, neemt iedereen er met plezier bij.”

Onze artsen medische beeldvorming?