Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Hoe dragen onze medewerkers die waarden uit? Sabine Croket, dosimetriste op de dienst radiotherapie, licht toe wat respect voor haar betekent.

“Ik koos voor de waarde ‘respect', omdat ik geloof dat als iedereen respect heeft voor mekaar, onze wereld er helemaal anders zou uitzien. Respect begint voor mij met goeiedag zeggen als je iemand tegenkomt. De deur openhouden voor een collega, altijd je werk zo goed mogelijk proberen te doen. Meedoen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker draait voor mij ook om respect. Met onze dienst namen we dit jaar voor de vierde maal deel, deze keer zelfs met twee teams. Niet zo evident, want op radiotherapie zijn we met niet zo’n groot team en je moest 5.000 euro per team inzamelen om te mogen deelnemen. We hebben dat bedrag bij mekaar gekregen door onze koekjesverkoop, sponsoring en giften.

Waarom die inzet? Ik fiets natuurlijk graag, maar ik doe het ook uit waardering voor onze patiënten en alle mensen die strijden tegen kanker. Bovendien: de sfeer is geweldig en iedereen zet letterlijk zijn beste beentje voor. Het is net zoals in ons ziekenhuis: elke schakel is belangrijk en ieders bijdrage telt.”

Meer weten over de dienst radiotherapie?