Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Hoe dragen onze medewerkers die waarden uit? Tina Mertens, logistiek assistente, licht toe wat 'samenwerken' voor haar betekent. 

“Toen we onze intrek namen in het nieuwe ziekenhuis was ik eventjes mijn draad kwijt. Voor de verhuis had ik altijd op de dienst pediatrie gewerkt, maar vanaf toen werd ik op meerdere afdelingen ingeschakeld. Ook al was de nieuwbouw een fantastische plek, ik had er gemengde gevoelens bij. Waar hoor ik nu bij? Wordt het wel even tof als vroeger? Kortom, er knaagde iets in mij. Tot de collega’s van de dienst pediatrie me vroegen of ik wilde meewerken aan hun nieuwe fotoboek om jonge patiëntjes voor te bereiden op hun verblijf en operatie in het ziekenhuis. Echt, die vraag voelde als een blijk van erkenning. We hadden al die jaren zo goed samengewerkt en blijkbaar werd dat ook gewaardeerd. Natuurlijk wilde ik graag meedoen!

Het was een fantastische ervaring, ook mijn dochter Joke was vol enthousiasme fotomodel. Het deed me eens te meer inzien dat waardering, elkaar kennen en aanvoelen in een team enorm belangrijk zijn om tot een goede samenwerking te komen. En dat dit dus ook perfect ziekenhuisbreed kan. Dat je af en toe uit je comfortzone  moet komen, hoort er gewoon bij. Ondertussen heb ik ook helemaal mijn draai gevonden in de logistieke ploeg. We zijn een topteam!”