zorgaanbod

Op dinsdag 17 april ontving AZ Sint-Maarten een van de drie Antwerpse Beauty Grants van Stichting tegen Kanker. De Beauty Grants zijn beurzen voor initiatieven en projecten, die zich richten op schoonheidsverzorging en een verbetering van welzijn en levenskwaliteit, voor patiënten met kanker en hun naasten.

AZ Sint-Maarten diende voor de Beauty Grants het project “Pick your pleasure” in, een integraal aanbod op maat voor patiënten met kanker. En dat zowel op fysiek, psychisch als sociaal vlak.

Met deze Beauty Grants wil de Stichting tegen Kanker dit initiatief gedurende een periode van 2 jaar financieel ondersteunen.

Pick your pleasure

AZ Sint-Maarten beoogt de warme en integrale zorg voor patiënten met kanker in het nieuwbouwziekenhuis te intensifiëren. Bedoeling van “Pick your pleasure” is dan ook om het huidige aanbod voor patiënten en hun naasten verder te zetten, te verbeteren en uit te bouwen.

Belangrijk daarbij is dat het aanbod toegespitst is op de unieke situatie van de patiënt én dat het inspeelt op zijn fysiek, psychisch en sociaal welbevinden.

Het PsychoSociaal Support Team (PSST) coördineert het project, in samenwerking met verschillende disciplines en partners, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. De voorbereidingen zijn momenteel volop aan de gang. Het project zelf zal pas na de verhuis naar het nieuwbouwziekenhuis op 15 oktober 2018 én in verschillende fases van start gaan.

Enkele initiatieven die binnen “Pick you pleasure” zullen worden opgezet zijn onder andere:

  • Individuele gelaatsverzorging-, massage-, make-upsessies, …
  • Workshops rond haarverzorging en pruiken, gezonde voeding, yoga, …
  • Infosessies rond bewegen en revalidatie, intimiteit en seksualiteit, werkhervatting, …
  • Zoektocht voor kinderen van ouders met kanker
  • Theatervoorstelling voor patiënten en hun naasten
  • Babbelcafé

Beauty Grants

Dit jaar werden de Beauty Grants voor het eerst uitgereikt. Stichting tegen Kanker is overtuigd van het belang van schoonheidsverzorging, dat integraal deel uitmaakt van een globale benadering van patiënten met kanker.

Met de Beauty Grants wil de stichting initiatieven die hierop inzetten ondersteunen.

In totaal werden er 50 projecten uit heel België ingediend, die het welzijn en de levenskwaliteit van patiënten en hun naasten rechtstreeks verbeteren. De winnaars werden geselecteerd door een onafhankelijke jury.

Meer weten over Beauty Grants 2017?