Medisch

Dr. Joris Ceulemans en zijn team gebruikten als één van de eersten in België tijdens een recente operatie aan de dikke darm de innovatieve Echelon Circular™️ Powered Stapler (Johnson & Johnson). De nieuwste technologie achter deze stapler (‘nietjesmachine’) zorgt voor 61% minder kans op lekkage. Wereldwijd werd dit innovatieve toestel nog maar door een twintigtal chirurgen gebruikt.

  • Toepassing: terug aan elkaar zetten van de darmen na een resectie
  • Dubbele innovatie: eerste batterijgestuurde stapler – 3D staples
  • Voordelen: vraagt minder mechanische inspanningen van de chirurg, een betere greep op het te behandelen oppervlak, een consistentere staplelijn, betere aanhechting/afsluiting van de aan elkaar gezette darmen.

Internationale interesse

Tijdens deze ingreep waren ook Eric Mauri  (Ethicon EMEA marketing lead verantwoordelijke) en Johnny Alexander III (director R&D Ethicon endo-surgery) uit de VS persoonlijk aanwezig om de chirurg en zijn team te ondersteunen en feedback te vragen over het nieuwe instrument.  Dhr. Johnny Alexander III is één van de ingenieurs die dit nieuwe instrument mee heeft ontwikkeld en vond de feedback van onze chirurg dan ook zeer belangrijk.

Alweer een nieuwe stap in  het dagelijks streven naar een optimale behandeling van de patiënten in hun zorg in het AZ Sint Maarten in Mechelen.

Kennismaken met ons team algemene en abdominale heelkunde? Voorstelling team.