Medisch

Dr. Alex De Caluwé vervoegde na de zomer van 2019 als radiotherapeut het team van radiotherapie en focust in het bijzonder op borst- en longkanker. Maak kort kennis met deze arts.

Dr. Alex De Caluwé studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Hij specialiseerde zich tot radiotherapeut. Als arts-specialist in opleiding deed hij ervaring op bij GZA Ziekenhuizen (campus Sint-Augustinus) en ZNA Middelheim. Na zijn opleiding volgde hij een 1-jarig fellowship in stereotactische radiotherapie en brachytherapie aan het BC Cancer Agency in Canada.

In 2015 startte hij als radiotherapeut in het Jules Bordet Instituut, een geïntegreerd multidisciplinair centrum dat volledig gewijd is aan de behandeling van kankerpatiënten en dat internationale erkenning geniet. Zijn voornaamste interessegebieden waren borstkanker, gynaecologische oncologie, brachytherapie en stereotactische radiotherapie. Zijn onderzoeksinteresse ging uit naar de combinatie van radiotherapie en immuuntherapie bij borstkanker en dit onderzoekswerk blijft hij verderzetten.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Alex De Caluwé: “Ik koos ervoor om hier mijn carrière verder te zetten omdat AZ Sint-Maarten een ambitieus ziekenhuis met veel groeipotentieel is waarbij hoog kwalitatieve zorg en welzijn van de patiënt centraal staan.”

Meer informatie